Търсене
Close this search box.

Упражнение: Тълкуване на Сънищата

Сънищата ни са най-добрите ни приятели, след като се научим да общуваме с тях. Може не винаги да харесваме онова, което ни казват, но като добър приятел, който иска най-доброто за нас, те ще са безпощадно честни, дори когато се налага да бъдат настойчиви в своята мъдрост и съветване. Щом сънуваме, значи мислим с метафори и символи… Метафората сравнява две неща, за да създаде картина, която ни помага да си изградим представа за определено нещо. Символът е нещо което ни е познато като смисъл и в този план е необходимо да го разглеждаме метафорично. Разберем ли символите и метафората, значи сме схванали посланието, тоест сме разгадали съня.

Сънища, тълкуване на сънищата, изводи и как тези послания ни помагат за промяна на избора и творенето на паралелната реалност.

Много от вас ще кажат, че не си помнят сънищата. Помненето на сънищата обаче е адаптационен филтър, който се проявява, когато имаме желание (или имаме желанието да нямаме желание) наистина да извършваме промяна на избора Тук и Сега, за да променяме своята реалност. Сънищата са действителна паралелна реалност, която ни подпомага в нашия избор. Така съумяваме отстрани да погледнем собствените си избори и чрез разтълкуване на посланията да ги променим. Всеки символ има своето значение като тълкувание, което се отнася единствено и само за вас. Само вие имате способността да го разтълкувате. Ако имате истинския интерес да изучите тези послания, нещата ще се случат.

Най-напред е добре да си изградим „механизъм“, чрез който да помним сънищата си. Този механизъм е прост – повтаряме си преди да заспим „Тази вечер сънувам и си помня съня“. Това повтаряме, докато заспим. За да се самоубедим, че сутринта ще записваме, до главата си оставяме молив и лист (тетрадка).

За да ускорим този процес, е добре да си напишем кратък предварителен речник, чрез който да „хванем“ принципа, по който се извършват тълкуванията. Тъй като тълкуванията са символни (картинни), всяка картина или елемент е послание, което да изтълкуваме. Като ограничение ние изследваме собственото си незнание. Затова сънят винаги е предупреждение какво е редно да променим и доколко се движим в правилната (избрана от нас) посока.

Пример: хладилник

Тълкуванието на този елемент има няколко символни значения: съхранение, запасяване, храна, удоволствие, студ, затвореност, отделеност, многообразие, ограничение, студена светлина и т.н. … Кое точно от тълкуванията ще изберете (като естествено, може да е и съвсем различно) зависи единствено и само от вас. Затова днешната задача е всички елементи, които виждате по пътя си, да разтълкувате като символни значение.

Примери за наблюдение и тълкувание:

метро – тунелно движение; направление; бързина; скорост; преместване по зададени релси (контролиран път); забързаност и т.н.

хора – тълпа, гълчава, клюка, хаос, зомби поведение

стълби – изкачване, слизане, препятствие, трудност…

захар – пясък, кристали, сладост, глезене, удоволствие

кафе – тиня, мътно, събуждане, горчивина, удоволствие, навик

бъркалка – объркване, сладост, водовъртеж, засмукване, завихряне, разтваряне

часовник – време (изостава – забързва)

автобус – движение, бавна скорост, задръстване, тълпа, хаос

контрола – контрол, санкция, ограничение, агресия, скандал

инвалид – невъзможност, жертва, избор, пасивност, застой, трудност

Всички (и особено онези, които не са си запомнят лесно съня) могат да изпробват и „втори механизъм“ за запомняне: Нагласете си алармата да звъни поне два пъти. При първото звънене не отваряйте очи, а пробвайте в тази просека между съня и събуждането да си спомните поне един елемент от паралелната реалност сън. Когато си спомните един такъв елемент (един пиксел), сънят се връща в своята цялост. Тогава можете да го изследвате, разгледате, проучите; да запомните много елементи и детайли. Точно тогава телефонът ще звънне втори път. Отворете очи и запишете всичко, което си спомняте. Не отлагайте за по-късно, защото след 3 минути тази паралелна реалност ще се размие във филтрацията на вашата собствена действителност.

***

Осъзнавате ли връзката между сънища и действителност? Помислете кое е сънят и кое – действиталността? Дали, ако бяхте в съня, нямаше да смятате действителността за сън? Как бихте изтълкували собственото си поведение, ако го наблюдавахте от гледна точка на паралелната реалност сън? Какво ви показва и какво ви предупреждава този сън?

Преминаването от съня в действителност и от действителността в сън е точно повторение на преминаването през анкха – порталът, чрез който се озовавате в енергийно-информационния свят. Отварянето на очите свива епифизата и вие се оказвате в съня на собствените си филтрации. Кое тогава е сънят?

Сънят-действителност е въпрос на ваш избор, в който приемате това си отражение за действително. Посланията от другия ви сън (в съня) са ваше огледално отражение. Разбрахте ли своите действия от посланията на отражението? Разтълкувахте ли си грешките и предупрежденията или се отказахте? Колкото повече задълбавате, толкова по-интензивно ще разбирате, че всичко е отражение на вашите собствени избори.

Задачата ви е, след разтълкуването на съня ви от тази нощ, да го приложите като практическо действие и да го спазвате, за да видите колко точно е предупреждението.

Накратко, как да тълкуваме сънищата ще откриете и в следния кратък клип:

3 thoughts on “Упражнение: Тълкуване на Сънищата”

  1. До скоро си мислех че сънищата са резултат на мислите и събитията от деня .Като се замисля ,се сещам че много пъти са били един вид предизвестие

  2. Христина Кръстева

    здравейте, нито един видео клип не се отваря в целия модул 1

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене
Close this search box.

Нови статии

Упражнения

Вдъхновения

Медитации

Shopping Cart
Scroll to Top