Търсене
Close this search box.

В края на Модул 8, за пореден път да зададем въпросите към себе си!

1. Направихте ли категоричен избор за промяна
на своята собствена паралелна реалност?

Набавихте ли си необходимата база данни или действахте „на сляпо“ (понеже някой е казал или някъде съм прочел/а)? Наблюдавахте ли другите, учихте ли се от тях или оспорвахте всяка нежелана ситуация, чужда идея, неприятно състояние и т.н.? Използвахте ли опита на другите или действахте така, както сте свикнали? Прочетохте ли всички книги, посочени в този Модул? Изгледахте ли лекцията (колко пъти?) и всяко друго видео, засягащо темата? Добавихте ли нещо извън посоченото в Модула? Открихте ли още източници, чрез които да потвърждавате и разгръщате себе си?

2. Тренирахте ли усърдно, спирахте ли се пред трудностите в началото или решихте да стигнете до финала (защото това е вашият избор)?

Включихте ли пълната си концентрация по време на тренировките, учихте ли се на самодисциплина в името на това да достигнете до удоволствието? В какви настроения пропадахте или се издигахте по време на практикуването? Припомняхте ли си как сте се учили да карате колело, колко пъти сте падали с желанието да достигнете предпочитания резултат? Колко пъти се отказвахте и почвахте отначало (както за Модула, така и за колелото)? Стигнахте ли до екстаза да плувате спокойно във водите на собствения си избор? Правя избор за промяна и набирам база данни за нейното осъществяване.

3. Направихте ли този свой избор навик?

Изследвахте ли моментите, в които този избор ви донесе удоволствие? Забелязахте ли как прехвърляте опита си от този навик към всички подобни на това състояния? Разбрахте ли, че първоначалните усилия, стрес и болка са се превърнали след определен брой тренировки в удоволствие и страст? Почнахте ли да свеждате новопридобития навик към всички останали предизвикателства, които ви се появяват в ежедневието? Ако сте стигнали дотам, забелязахте ли, че вече се гордеете с новия навик? Сега си задайте въпроса „Погледнато от тази гледна точка, новото, което открих, не е ли отново ограничение, не е ли станало зависимост?“. Имате ли желанието да продължите да учите още нови неща или вече сте решили, че ще използвате само това, защото ви е познато, изпитвате удоволствие и в неговата зона на прилагане се чувствате добре? Започнахте ли да отричате и да негодувате срещу възможността да промените този избор (фокус, резултат)? Ако това е така, то вие вече сте зависими и този ваш избор се е превърнал в удобна зона на комфорт.

Сега е редно да се замислите за промяна, за да извървите отново кръговрата на избор, удоволствие и навик. Докато продължавате да се движите по тази спирала на живота, вие винаги ще се чувствате благодарни, можещи и щастливи!

Shopping Cart
Scroll to Top