Търсене
Close this search box.

1. Направихте ли категоричен избор за промяна
на своята собствена паралелна реалност?

Набавихте ли си необходимата база данни или действахте „на сляпо“ (понеже някой е казал или някъде съм прочел/а)? Наблюдавахте ли другите, учихте ли се от тях или оспорвахте всяка нежелана ситуация, чужда идея, неприятно състояние и т.н.? Използвахте ли опита на другите или действахте така, както сте свикнали? Прочетохте ли всички книги, посочени в този Модул? Изгледахте ли лекцията (колко пъти?) и всяко друго видео, засягащо темата? Добавихте ли нещо извън посоченото в Модула? Открихте ли още източници, чрез които да потвърждавате и разгръщате себе си?

2. Тренирахте ли усърдно, спирахте ли се пред трудностите в началото или решихте да стигнете до финала (защото това е вашият избор)?

Включихте ли пълната си концентрация по време на тренировките, учихте ли се на самодисциплина в името на това да достигнете до удоволствието? В какви настроения пропадахте или се издигахте по време на практикуването? Припомняхте ли си как сте се учили да карате колело, колко пъти сте падали с желанието да достигнете предпочитания резултат? Колко пъти се отказвахте и почвахте отначало (както за Модула, така и за колелото)? Стигнахте ли до екстаза да плувате спокойно във водите на собствения си избор? Правя избор за промяна и набирам база данни за нейното осъществяване.

3. Направихте ли този свой избор навик?

Изследвахте ли моментите, в които този избор ви донесе удоволствие? Забелязахте ли как прехвърляте опита си от този навик към всички подобни на това състояния? Разбрахте ли, че първоначалните усилия, стрес и болка са се превърнали след определен брой тренировки в удоволствие и страст? Почнахте ли да свеждате новопридобития навик към всички останали предизвикателства, които ви се появяват в ежедневието? Ако сте стигнали дотам, забелязахте ли, че вече се гордеете с новия навик? Сега си задайте въпроса „Погледнато от тази гледна точка, новото, което открих, не е ли отново ограничение, не е ли станало зависимост?“. Имате ли желанието да продължите да учите още нови неща или вече сте решили, че ще използвате само това, защото ви е познато, изпитвате удоволствие и в неговата зона на прилагане се чувствате добре? Започнахте ли да отричате и да негодувате срещу възможността да промените този избор (фокус, резултат)? Ако това е така, то вие вече сте зависими и този ваш избор се е превърнал в удобна зона на комфорт.

Сега е редно да се замислите за промяна, за да извървите отново кръговрата на избор, удоволствие и навик. Докато продължавате да се движите по тази спирала на живота, вие винаги ще се чувствате благодарни, можещи и щастливи!

Shopping Cart
Scroll to Top