Търсене
Close this search box.

Въпроси за размисъл и преговор

Енергията

Защо светът не е материален? Какви доказателства съществуват за това? Какво по-точно означава, че енергията се превръща в информация, а информацията – в енергия? Защо всички частици във Вселената са в мигновена връзка помежду си? Защо всяка характеристика (честота, дължина на вълната, информация, енергия) може да се превръща във всяка друга характеристика? Какво означава в практически ежедневен план преливането от единия край на честотния диапазон в другия край и какво следва от това преливане?

Принципите и законите

Кои са основните принципи, които характеризират наличието и проявата на енергията във всичките й форми? (прочетохте ли с тетрадка и молив в ръка Кибалион, анализирахте ли “неразбираемите” Изумрудени скрижали, разбрахте ли кои са Петте закона на съществуването според Башар; каква е приликата и разликата между тези 5 закона и принципите на Хермес)

КРЪГОВРАТЪТ НА ЕНЕРГИЯТА

Каква е взаимната обвързаност между информация, движение и основните принципи на проявяване на енергията? Откъде дойде светлината? Как се движи фотонът, откъде тръгва и къде отива? Какво е бутилка на Клайн?

ЕДИНЕНИЕ В ДУАЛНОСТТА

Къде и как открихте свързаността на всички елементи във Вселената? Потърсихте ли такава връзка? Ако всичко е свързано, то защо преживяваме себе си като отделени от света? (прочетете Голямата картина, Башар с коментар) Какво означава съществуване в дуалност – може ли нещо да съществува, ако е перфектно и без негативна страна? Може ли нещо да съществува, ако е негативно и без никаква положителна полярност?

СЪМНЯВАМ СЕ + МИСЛЯ = СЪМ

Вие мислите ли какво означава Акт на мислене и какви са следствията от това? Представяте ли си какво се случва след всяка ваша мисъл? Какво предизвиквате в Нищото? (книгата Ти-Източникът, триединна енергия и нейното проявяване – около стр. 70) Тогава вие може ли да съществувате, ако желаете да бъдете перфектни и единствени? А можете ли да бъдете единствените крайно негативни, крайно неможещи и незнаещи?

Същинските въпроси за Изпита - ще можете да отговорите на Ден 36 от започването ви на Академията! След изпращането на отговорите ще получите достъп до Модул 2 на Академията!

Въпрос 1. Какво представлява материята и какви са принципите на нейното структурно изграждане?

Въпрос 2. Защо всичко е взаимнозаменяемо и е в мигновена връзка само със себе си?

Въпрос 3. Кои са принципите на съществуване на материята и света?

Въпрос 4. Какво е бутилка на Клайн и защо тя е важна?

Въпрос 5. Ако всичко е свързано, то защо преживяваме себе си като отделени от света?

Въпрос 6. Какво означава съществуване в дуалност? Може ли нещо да съществува, ако е само негативно или само позитивно?

Въпрос 7Трите основни стъпки при развитието на материално-дуалния свят са: 
избор (намерение, идея)
правене (достигане до удоволствие чрез правене, валидно и за двете полярности!)
зависимост (пристрастяване към това, което вече сме познали/изпробвали и отхвърляне на онова, което не сме познали/пробвали).

Как тези три стъпки се отразяват постоянно във вашия живот?

Shopping Cart
Scroll to Top