Търсене
Close this search box.

Упражнение: Самозалъгването – част 2

Кои са причините да се самозалъгаме? Готови ли сме да приложим честен и безпристрастен аналинтез към себе си и своите действия? Готови ли сме да изследваме и променяме себе си и своята паралелна реалност?

Направете си пълен списък на нещата, които не се получават. Направете аналинтез (в детайлен и глобален план кое как работи и как точно се отразяват всички детайли, когато са накуп) и проверете към кои принципи се съотнасят. Спазили ли сте принципите или сте ги нарушили? Кой е нарушеният принцип? Относно вашата филтрация, какво бихте направили, за да се променят нещата? Изпробвайте поне 5 варианта. Кой от тях води до най-бърза и точна промяна?

А сега направете аналинтез на останалите подобни примери:

  • Така правят всички.
  • Не се справям отлично, но съм доста добре. Нали все пак правя нещо.
  • Нещата не са прекрасни, но нали вървя по пътеката.
  • Признаването на фактите не е резултат. Считаме, след като сме достатъчно честни да признаем дадено събитие, това означава, че вече работим за поправяме за поправянето му или че дори сме го ов-ладели. Този модел на самозалъгване е един от най-опасните подводни камъни, защото води до зат-върждаване на филтрацията и маската, че работя и постигам, докато всъщност бездействам.
  • Отлагането на събитието за по-подходящ момент. – води до самозалъгването, че ще го направим, като в момента, в който сме го отложили, вече сме го забравили като задача и усилие пред себе си.
  • Твърдението „Правя всичко възможно“ – ако правя всичко възможно, винаги имам резултат. Ако ре-зултатът не е наличен, значи не са изчерпани възможностите. Изразът „Тук са възможни няколко варианта” означава, че предварително сме ограничили или спрели търсенето…

1 thought on “Упражнение: Самозалъгването – част 2”

  1. elinoura76@gmail.com

    Taka e ! otlagam a pak otlagam posle sled tova zabravqm .Kato ce setq zapo4vam do nqkade i pak odlagam .

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене
Close this search box.

Нови статии

Упражнения

Вдъхновения

Медитации

Shopping Cart
Scroll to Top