Създаването на човека от глина – в Библията и в други древни текстове

В легендите за шумерския владетел на Земята пише, че Енки със съпругата си Нинмах създават човека от глина. Акадците разказват в своите митове, че богинята майка Аруру създава първите хора от глина, която определя и съдбата им. В стария Египет още съществува легендата, че бог Хнум сътворява първия човек от глина на грънчарско колело. В Кабана сътворението на човека е представено чрез събирането на пръст от всички части на света – от Вавилонска земя, от Израел, от планина Мория.

Според Библията Бог създава от земната пръст първия човек – Адам (от иврит „адам“ означава пръст, но едновременно с това и червен). Подобен  текст има в свещената книга на мюсюлманите Коран, според която Аллах създава Адам от една шепа пръст, която се състои от съставките на цялата Земя.

В началото на XXвек известният руски учен Владимир Вернадски заключава, че съдържащите в човешкото тяло макро и микроелементи са еднакви с тези на глината, при това в почти същите пропорции. На санскрит „аадама“ означава „глина“ „червена пръст“. Оттам произхожда и името на първия човек – Адам.

Можем да заключим, че приемайки честотите, на околната среда , наречена Земя (глина), човек спокойно може да се приспособи в тази среда. Наскоро американски учен потвърждава заключенията на Владимир Вернадски, докзвайки, че глината съдържа основните елементи на живота, които изграждат човешките клетки. Глината също така може да доставя липсвашите на клетките минерали и да ивежда всичко, което е в излишък. Много диви животни птици често ядат глина и така се лекуват или компенсират минерали и микроелементи

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart