Упражнение: Практическо преобръщане… част 2

Сега направете упражнението от Част 1 за неща, събития, ситуации, храни, поведения…, които изобщо не ви харесват.

Пример: Избройте всички негативни (извън вашия комфорт) за вас ситуации, събития, храни, поведения и т.н. Можете ли да откриете, да осмислите и осъзнаете позитивните качества, характеристики и възможности на изброеното от вас и за финал – да го приложите с вдъхновението на най-силното ви желание?

Сега можете ли да накарате себе си, след като сте потърсили позитивните страни на това, което не харесвате, осмислили сте го и сте го осъзнали логически, можете ли да го приложите като ваше най-голямо желание? Идеята е, че когато логически сте видели, че нещо е добро, полезно и целесъобразно, можете ли да накарате холограмата си да го направи, последва, извърши?

Ако изпълните това упражнение, на практика… можете всичко!

Пример 1: Не обичам чесън, но тъй като знам, че той е полезен и логически мога да го обоснова, в продължение на две седмици при всяко хранене консумирам и чесън.

Пример 2: Не обичам да говоря с непознати. – Където и когато да отида, в продължение на две седмици почвам да говоря с всички, които не познавам.

Пример 3: Не обичам да ме събуждат през нощта, за да правим секс. В продължение на две седмици карам партньора ми всяка вечер да ме събужда, за да правим секс.

Защо е това упражнение?

За да видим, че полярности и предпочитания няма. Те са само придадени значения в нашата глава.
Разбирате чрез прилагане, че не съществува такова нещо като лошо творение/ситуация/храна и т.н.
Всяко нещо, приложено с желание повече от 13 дни, разбираме, че е прекрасно.

За да премахнете нежеланата честота на менталната вибрация, задействайте Принципа на противоположностите и се концентрирайте върху противоположния полюс на този, който искате да потиснете. Убийте нежеланото чрез промяна в неговата противоположност.

Кибалион

Сега приложете с желание нежеланото 13 дни.

1 thought on “Упражнение: Практическо преобръщане… част 2”

  1. Албена Рашкова

    Това упражнение съм го възприела като едно от най-важните. Напомням си многократно, че трябва да го тренирам. Доколко се справям с илюзията, че го тренирам е друг въпрос. Колкото повече го правя, толкова повече и ще виждам къде са собствените ми заблуди.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нови статии

Упражнения

Вдъхновения

Медитации

Scroll to Top