Търсене
Close this search box.

Дарил Анка и Башар. Ессасани.

От 1984 г. контактьорът Дарил Анка (САЩ) комуникира със забележително многомерно същество от бъдещето, наречено Башар. Комуникациите с Башар се ценят високо от американците и се считат за една от най-важните информации за планетата. Освен контактьор, Дарил Анка е и писател, режисьор и продуцент на филмите на собствената си компания Zia Films. Посветеният на комуникацията с Башар филм се нарича „Първи контакт“ (2016).

Значение на името Башар

Когато Дарил чува телепатично това име за първи път, той смята, че
това е просто името на съществото. Впоследствие той осъзнава, че в света на
Башар всички комуникират телепатично и на практика нямат имена. „Башар“ е
арабска дума, вероятно избрана от самия Башар, тъй като Дарил Анка има
полу-арабски произход, но никога не е говорил езика. В превод означава
„пратеник“ и по-точно „вестител на добри новини“.

За ессасани от Башар

Нашата планета е подобна на вашата, макар че е малко по-малка, има повече вода, има повече кислород. Вие може да живеете и дишате там с малко адаптация. В началото може да сте малко замаяни, поради по-високото съдържание на кислород. Намираме се на приблизително 180 милиона километра от нашата звезда. Климатът е умерен почти през цялата година. Нямаме сезони, оста на планетата ни не е наклонена. Нямаме температура повече от 3-4, максимум 5 градуса, което според Земята определяте като 21 градуса по Целзий. Високи сме приблизително 1.50 м, с белезникаво-сивкава кожа. Мъжете са без коса, жените имат и тя обикновено е бяла. Очите ни са по-големи от вашите, главите ни са малко по-големи от вашите. Телата ни са малко по-слаби. Ние сме хибридна цивилизация, в действителност създадена като генетична програма между човешката ДНК на Земята и ДНК на друга цивилизация, която наричате „сиви”. Те всъщност не са извънземни, а мутирали хора от друга паралелна реалност, разрушили своята планета. Знаели са, че единственият начин да продължат цивилизацията си, е бил да намерят жизнеспособна човешка ДНК, защото са стигнали до невъзможността да се възпроизвеждат. Нахлули са във вашата успоредна реалност, за да извлекат ДНК, след което създават хибриден вид като моя, за да може тази цивилизация да продължи да съществува.

 

Ченълинг - контакт с Башар – българско интервю

Въпросите към този сеанс са събрани и зададени от членовете на Фейсбук групата на ATI България.

Въпрос: Как Башар вижда промените, които се очаква да настъпят на планетата през есента на 2016 и след това да променят нашата страна и общество?

Башар: …по отношение на вашата страна и вашето общество, бихме казали, че е време първо да излезете от рамките на „страна“ и „общество“ и да започнете да мислите за планетата като ваша страна и цялото човечество като ваше общество. Това е само първата стъпка, но ако можете нея да направите, ще можете да направите и следващата. Всяка земя на тази планета е ценна, всеки народ е ценен, както и всяка планета сама по себе си е ценна, а такива има много. По същия начин, по който, ако във вашето общество някой смята себе си за най-важен, това не е признак за голямо развитие, по същия начин да дефинирате един народ като най-важен също не е признак за голямо развитие.

Въпрос: Благодаря. Бяхме обещали право на три въпроса на онзи от нашите участници, който успее да познае общия брой страници с преводи на Башар, който сме направили до момента. Имаме победител, който е най близо до верния отговор. Ето неговите три въпроса:

1. Как да бъдем по-добри родители на “нашите деца” по отношение духовното им израстване?

Башар: Можем да кажем няколко прости неща, които едва ли са новост за повечето от вас. Личният ви пример е от много голямо значение. Не думи и обяснения, а вашият истински личен, житейски пример. Ако децата ви имат каквито и да било търсения, не ги спирайте и не ги ограничавайте в тях. Помогнете им да се ориентират, като им предоставите повече възможности и повече информация, без да им налагате своите собствени виждания. Стремете се да се научат да разбират себе си и собствените си духовни нужди и да имат увереността, че могат сами да открият пътя за себе си.

2. Как да се справяме със страха, който възниква в ситуациите, които определяме като опасни?

Башар: Дайте си сметка за две неща. Едното е, че вие сте избрали да преживявате въпросната опасна ситуация и вие я дефинирате като опасна. И на второ място – вие сами избирате в този момент да преживявате страх по отношение на нея и че можете да изберете и нещо друго. Или с други думи – страхът е избор. Ако много пъти сте правили този избор, естествено ще ви е по-лесно да го направите отново, но в същото това време имате възможността да изберете и всичко друго. Просто си припомнете това.

3. Как да осъзнаем, че външните явления са проекция на дуалистичния ум?

Башар: Въпросът предполага, че ти вече знаеш интелектуално, че това е така, но някак не си го осъзнал истински. Ако искаш това да се превърне от интелектуално познание в истинско разбиране, са ти необходими нагласа на безстрашие, готовност да скочиш в непознатото и гъвкавост да оползотвориш благоприятните обстоятелства, когато те се появят.

 

Допълнителни въпроси:

Моля, споделете практики за прекъсване процеса на създаване на реалности, при което резултатът да не е проекция?

Башар: Създаването на реалности е естествена характеристика на съзнанието – това е нещо, което не може да бъде прекъснато, тъй като съзнанието не може да бъде унищожено. Това, което е възможно, е разпознаването на истинската същност на този процес и на самото съзнание, при което ще изчезне интерпретативната схема и възприятието за проекция. Ние не можем да дадем инструкции и дори и да ги дадем, те не биха били разбрани по правилния начин. За да се разбере същността на съзнанието, има методи, които са известни на Земята, така че оставяме на вас да намерите квалифицираните за това учители, в съответствие със собствените ви нагласи и разбирания. Ако вие сте готови да поемете по този път, нищо не може да ви попречи и събитията ще се развият според вашия стремеж, стига да го следвате и да сте достатъчно наблюдателни.

Съществува ли определена честота (в херци), която може да се използва за “събуждане” на епифизната жлеза?

Башар: Да, съществува.
Въпрос: Каква е тя?
Башар: 15.3Hz
Въпрос: Може ли да се прилага към тялото по някакъв начин?
Башар: В природата има естествени източници на тази честота, които са предназначени да активират епифизата. Практическо приложение обаче имат следните две неща:
1) да пребивавате сред природата колкото се може повече, когато имате възможност и
2) чрез кристали, като планински кварц, който можете да държите между очите си, но и навсякъде близо до главата. Може да спите с такъв кристал под възглавницата.

Също така на Земята има и субстанции, които могат да бъдат извлечени от определени специални растения, които могат да активират въпросната жлеза, както и да ускорят значително процеса на разширяване на възможностите на хората. В този момент обаче голяма част от тези субстанции не са широко достъпни, и това отново е израз на борбата на колективното съзнание между старите модели и новото развитие. С напредване на вашия собствен процес на развитие, във вашия живот и на Земята като цяло ще се появяват все нови и нови възможности, както се появяват и в момента, за ускоряване на процеса и за отключване на собствения ви потенциал.

Източник: 

Информацията е поместена в официалния сайт на Дарил и Башар – http://www.bashar.org

Българското интервю е проведено на 22 януари 2016 г. през един от каналите на глобалната мрежа на ATI. Публикувано е на адрес: http://atiearth.com/въпроси-и-отговори-башар-2016-сеанс- 1/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене
Close this search box.

Нови статии

Упражнения

Вдъхновения

Медитации

Shopping Cart
Scroll to Top